Bioenergian markkinapaikoilla ollaan kiinnitetty huomiota siihen, että bioenergian hinnat ovat kannattavat niin tuottajan kuin ostajan näkökulmasta. Liian kalliit hinnat karkoittavat ostajat, mutta toisaalta taas liian halvallakaan ei voi myydä. Se olisi silloin huono asia tuottajien kannalta. Suomalaisten keskuudessa suosituin markkinapaikka on Finbex. Se on kehittänyt uudenlaisen systeemin, joka tukee niin tuottajia kuin ostajia. Kaupankäynti alkaa siten, että ostaja saa asettaa omalle tilaukselleen maksimihinnan. Tuottaja eli myyjä taas asettaa bioenergialle eli raaka-aineelleen minimihinnan ja lisää siihen päälle kuljetuksista koituvat kustannukset. Kun kaikki tuottajat ovat tehneet tämän, asetetaan ne järjestykseen eräänlaiselle ostotilausriville. Tämä järjestys muodostuu sen mukaan, paljonko kunkin myyjän antamaksi kokonaishinnaksi tulee. Ostajat ja myyjät asetetaan sitten järjestykseen siten, että ostajille tarjotaan niitä myyjiä, jotka sopivat heidän budjettiinsa. Näin bioenergian kauppaamisesta tulee kannattaa molemmille osapuolille, eikä kukaan joudu pettymään.
Hinnat päivittyvät viikoittain
Finbexillä bioenergian hintoja päivitetään joka viikko. Tämä viikoittain päivittyvä hinta tuo niin ostajille kuin myyjillekin realistisen kuvan siitä, mitä bioenergian maailmassa milloinkin tapahtuu. Muualla maailmassa ollaan jo siirrytty bioenergian talvi- ja kesähintoihin. Voitaisiin olettaa, että myös Suomessa on tapahtumassa tällaista liikehdintää lähiaikoina.
Kaikkia tasavertaisesti kohtelevat bioenergian kauppapaikka on kuitenkin merkittävä editysaskel siihen, mikä tilanne oli vielä joitakin aikoja sitten. Kun hinnat ovat läpinäkyvät, jää kaikille mukavampi olo kaupankäynnin jälkeen. Aikaisemmin varsinkin pienet tuottajat kärsivät, sillä ne joutuivat taipumaan suurempien tuottajien alla. Pienet tuottajat eivät välttämättä pysty vastaamaan energiantarpeeseen yhtä tehokkaasti ja siksi ne joutuivat aikaisemmin myymään bioenergiaa alihintaan. Useat käyttivät myös niin sanottuja välikäsiä myynneissä. Näiden välikäsien kautta pienet tuottajat menettivät vielä enemmän rahaa, sillä totta kai välikäsille joutui maksamaan tietyn summan.
Viikoittain päivittyvät hinnat ovat myös hyvä asia kaikkien kannalta. Niin ostajat kuin tuottajat pysyvät perillä siitä, mitä milloinkin on tapahtumassa. Näin kaikki osaavat varautua hintojen muutoksiin. Jos markkinoilla aletaan käyttää talvi- ja kesähintoja, on selvää, että ostajat alkavat ostaa tuotteita varastoon kesällä. Silloin bioenergiaa on enemmän saatavilla, joten hinnatkin tulisivat olemaan edullisempia.